AYDIN / SULTANHİSAR - Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi

Kurslar Nasıl Açılır?

Okuma yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dışındaki tüm kurslar 12 kişilik bir grubun oluşması ile düzenlenir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, engelliler, hükümlü ve tutuklular ile risk altındaki kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda 12 kişilik sayı aranmaz.

Kurslar Nerede Düzenlenir?

Kurs ve etkinlikler; öncelikle merkez binamızda, mahalle ve köylerde sağlanan kurs binalarında, eğitim odalarında, yerel belediyelerin sağladıkları salonlarda ve kamu ve özel kurumlara ait binalarda düzenlenebilir.

Kurslara Nasıl Kayıt Olunur?

Kurslara kayıt olmak için merkezimize bizzat gelerek başvuru formu doldurarak yapılır. Online veya mail yolu ile yapılan başvurular geçersizdir.

Kurslara Ne Zaman Kayıt Olabilirim?

Kurslara yılın 12 ayı ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kursun açıldığında başvuran kursiyerlerin cep telefonlarına kısa mesaj ile bilgi verilir.

Kurslara Devam Zorunlu mudur?

Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.

Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.

Kurslar Hangi Saatlerde Düzenlenir?

Tüm kurslar sabah saat 08:00 ile 22:00 arasında, haftanın tüm günlerinde düzenlenebilir. Kurs saatlerinin düzenlenmesinde kursiyer talepleri dikkate alınır.

Kurs Bitirenlere Belge Veriyor Musunuz?

Evet. Kurslarımızı başarı ile bitirenlere Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylı sertifika verilir. Bu sertifika tamamen resmi bir belgedir, tüm kamu ve özel kurumlarında geçerlidir.

Kurs sonrasında sertifikalar elimize ne kadar süre sonra geçmektedir?

Sertifikalar kurs bittikten bir hafta sonra hazırlanıp kursiyere teslim edilmektedir.

Sertifikamızı herhangi biri gelip alabilir mi?

Hayır, Sertifikayı kişinin kendisi teslim alabilir.

Sınavlardan Geçmek İçin Notun En Az Kaç Olması Gerekmektedir?

Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.

Online başvuru yapabilir miyim?

Hayır, bizaat kurumumuza gelmeniz gerekmektedir.

Açık olan bir kursa kayıt olmak mümkün mü?

Kurs başladıktan belirli bir süre sonra e-yaygın sistemine kursiyer girişleri kapanmaktadır.